Életmódváltás,  Tudatosság,  Vendégszáj

“… új embert, Férfit faragott belőlem. Minden amire vágytam szépen lassan megadatott, és az álomból egyszer csak fényes valóság lett.” Hamza Zoltán, BARNES Magyarország

Hamza Zoltán, a BARNES Magyarország ügyvezetője

“Miklós munkásságára 2016-ban figyeltem fel, amikor az amazóniai sámánokról forgatott kisfilmet Peru dzsungeleiben. Életem alakulásának legmélyebb szakaszát éltem akkoriban. A múlt sebeit nyalogattam éppen, amely lelki és anyagi válságba taszított. Akkori munkámban sem leltem túl sok örömet. Elvesztettem az önbizalmam és férfi önbecsülésem. Bezárkóztam magamba, kerültem a társaságot, nem bíztam a nőkben, erőtlenné, döntésképtelenné váltam. Bizonytalan alaknak éreztem magam mindenféle jövőkép nélkül. Az életem felett gyakorlatilag kicsúszott a kezemből az irányítás. Miklós útibeszámolóiból, elmélkedéseiből viszont pontosan az az életerő, pozitivitás és karizma érződött, amire akkoriban a legnagyobb szükségem lett volna a kilábaláshoz. Perui expedíciójában képviselt vakmerő kalandjaival, hiteles életbölcsességével már akkor mély benyomást gyakorolt rám. Hazatértekor fel is kerestem, hátha lenne kedve mentorként foglalkozni velem.

My name is Bond, Zoltan Bond.

Első beszélgetésünk során megkérdezte, hogy egy ideális világban hogyan élném az életem. James Bond karaktere jutott az eszembe, aki egyszemélyben testesítette meg mindazt amely után gyermekkorom óta sóvárogtam. Erő, szilárd önbizalom, sugárzó magabiztosság, izgalmas kalandok, sárm, elegancia, ragyogó és bőségtől áradó éltstílus, csinos nők…Vágytam egy igazán férfias és kihívásokkal teli nagy feladatra, miközben meg azt éreztem, hogy mindaz amire vágyakozom fényévekre áll tőlem…Nem voltam sem érett sem pedig kellőképpen felnőtt férfi magasra szabott álmaim megvalósításához. Nehéz összefoglalni azt a több éves mester-tanítvány folyamatot, amelyen Miklóssal keresztül mentem, de megkérdőjelezhetetlen tény, hogy ma a világ piacvezető luxusingatlan cégének hazai leányvállalatát igazgatom, amely nemzetközi és hazai vizeken is a közéleti elit ingatlanügyleteit bonyolítja. Annak, aki ezen a szinten végez üzleti tevékenységet az életét már nem sok választja el Mr. Bond kalandjaitól és életvitelétől, leszámítva azt az apró tényt, hogy mára már az én világom a nulla-nulla-hetesével szemben teljesen valóságos.

Miklós fenekestől forgatta fel az életem, ami egyszerre volt rémisztő és felszabadító érzés. Sok könnycseppel, lelki megpróbáltatással és belső harccal járó ragyogó út volt ez, de transzformatív módszerei hatására végül képes voltam ledönteni magamban minden olyan gátat, amely távol tartott legmerészebb álmaim megvalósításától. Ezért (is) mindig hálás leszek neki. Segítségével, elhivatottságával és elképesztően részletgazdag tudásával egy új embert és Férfit faragott belőlem. Minden amire vágytam szépen lassan megadatott, ás az álomból egyszer csak fényes valóság lett.  Mentori kapcsolatunkból végül mély, és őszinte barátság született.

Ipolypart CAMP&COACH

Hogy mit éltem át az együttműködésünk során? Könyvet írhatnék belőle, de dióhéjban talán ennyi is elég: Miklóssal először hagyományos coaching felállásban találkoztunk, amibe már jócskán becsempészte a sámánoktól begyűjtött tudást. Mély beszélgetésekkel, zenével, füsttel, dobbal, nádihegedűvel gyógyította a sebeimet, majd mikor megerősödtem kissé, nekilátott vésővel lefejteni a személyiségem minden olyan elemét, amely hátráltatott az erőm megélésében. Ez egyáltalán nem kellemes folyamat, mégis egyre könnyebben lélegeztem, léteztem tőle. Megerősödtem, visszanyertem önbizalmam és határozottságom. Ő úgy mondaná: kibontotta a gyémántot a meddőből.

A java csak ezután kezdődött. Többször elrángatott az Ipolypartra sátrazni, ahol újra élhettem magamban az indián nyárban tomboló önfeledt gyermeket, Felélesztette bennem az elemek energiáját, fellobbantotta a kreativitásom, megtöltött tűzzel, és segített visszatalálni elveszített férfierőmhöz. Elkezdtem újra azt érezni, hogy élek. A párjával vezetett elvonulásokon megtanultam megnyílni az érzelmeimnek, mások előtt őszintén beszélgetni a legintimebb érzéseimről, mertem végre újra kapcsolódni másokkal.

Portugália

A tűzön járás szinte minden biztosítékom kiverte. Soha nem gondoltam volna, hogy lehetséges égés nélkül átkelni az izzó parázson. Remegtem, mint a nyárfalevél, de valami furcsa transzállapotban végül sikerült átkelnem, és ezzel visszaköltözött belém az önmagamba vetett hit, az önbizalom. Persze a képzés itt sem állt meg. Rettegtem a víztől és a mélyésgtől…Miklós eltökélte, hogy a víztől való rettegésem ellenére búvárt farag belőlem, és ez így is lett. Ha valaki korábban azt mondta volna nekem, hogy egyszer a sötét éjszakában a Vörös tengerben fogok lámpa nélkül merülni, azt szó nélkül szembe röhögőm. Pedig bizony megtörtént, ahogyan barlangban, sziklakanyonban, és a nagy kékségben is feladta rám a “keresztvizet”. Végül pedig, mikor már a töménytelen fejtágítás, jóga, meditáció, transzformatív technika és elvonulás után lélekben elég érettnek talált, elkísért Portugáliába egy sámánasszonyhoz, aki a perui dzsungelek őslakosaitól szerezte óriási tudását. Ez az élmény tette fel nálam a pontot az i-re. Nem tudnám egykönnyen leírni, ami ott történt velem, de azt hiszem nem is akarom. Meg kell érni rá, és személyesen meg kell tapasztalni, ha Miklós elég érettnek találja hozzá az embert. Előtte nem értettem mit ért ezalatt, ma már igen.

Összefoglalva, Miklóst mindenkinek ajánlom, akinek erőre, bátorságra, iránymutatásra van szüksége az álmai megvalósításához. Annak, aki meg akarja tudni, mi a kiteljesedett párkapcsolat titka, vagy aki fel akarja eleveníteni magában az élet elfeledett törvényeit. Miklóssal felemelő élmény tud lenni a sírás, a hányás, és az elengedés más egyéb szégyellnivaló formája is, nem beszélve a közös dalolásról, zenélésről, táncról, nevetésről, és az összes Miklós féle őrült kalandról. Ha láttad már Zorbát a görögöt, akkor tudod, milyen számomra ez az ember.”

Hamza Zoltán

Ha többet akarsz tudni a fejlesztési programról, amelyen Zoltán is részt vett, kattints ide: 5ELEM TRANZFORMÁCIÓS PROGRAM

Amennyiben szeretnél hasonló témákban tovább művelődni, időben értesülni előadásaimról, eseményeimről, programjaimról, iratkozz fel hírlevelemre, és/vagy kapcsolódj Facebook zárt csoportomhoz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük